Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i nadeszła pora na orzeźwiające ciasto na bazie serków wiejskich. Oczywiście zamiast agaru, można użyć żelatyny. Na pewno wyjdzie równie smaczne.
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 513
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 513
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Składniki
Do garnka przekładamy serek wiejski dodając cukier. rodzynki. miód, nasiona, ekstrakt i 3 łyżki agaru, podgrzewamy (cały czas mieszając), nie dopuszczamy do wrzenia. Studzimy. Blaszkę ( 28x19 ) wykładamy ciastkami, zalewamy tężejącą masą serową. Przekładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Brzoskwinie kroimy na plasterki. Układamy na masie serowej (resztę brzoskwiń zjadamy-to uwielbiam). Zalewę przelewamy do rondelka, dodajemy łyżkę agaru, podgrzewamy dokładnie łącząc z syropem. Studzimy. Gdy zacznie tężeć, zalewamy brzoskwinie, przekładamy do lodówki, do całkowitego schłodzenia.