Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, placek jest przepyszny.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38994
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38994
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Składniki
Wykonanie placka: Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników. Ubić na sztywno pianę z białek. Wymieszać. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 160 stopni, przez 30-40 minut. Wykonanie masy: Jajo i żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Zagotować mleko z cukrem wanilinowym i na gorąco dodawać do masy, cały czas mieszając (aż zgęstnieje). Wykonany krem połączyć z masłem (wcześniej utartym). Na upieczony, przestudzony biszkopt nałożyć krem, następnie poukładać owoce (truskawki, maliny- w zależności od sezonu) i zalać galaretką o smaku danych owoców.