Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką, które wychodzi miękkie i delikatnie wilgotne od owoców. Przygotowanie nie wymaga wielu składników i możesz użyć dowolnych sezonowych owoców. Możne je przygotować z samych białek, które często zostają z innych wypieków.
forma do pieczenia, mikser
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 814
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 814
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawaj stopniowo cukier. Do ubitych białek dodaj żółtko, wanilie, wymieszaj. Zmniejsz obroty, zacznij dodawać na przemian mąkę z budyniem i masło. Na koniec delikatnie wszystko wymieszaj szpatułką. Przełóż do formy ( 26x26cm), wyrównaj. Na masie rozłóż połówki truskawek, posyp kruszonką. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 30 min. Jeżeli użyjesz mniejszej formy czas może się wydłużyć do 40-45 min.