Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką, które wychodzi miękkie i delikatnie wilgotne od owoców. Przygotowanie nie wymaga wielu składników i możesz użyć dowolnych sezonowych owoców. Możne je przygotować z samych białek, które często zostają z innych wypieków.
forma do pieczenia, mikser
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 201
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 603
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 315
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 201
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 603
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 315
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawaj stopniowo cukier. Do ubitych białek dodaj żółtko, wanilie, wymieszaj. Zmniejsz obroty, zacznij dodawać na przemian mąkę z budyniem i masło. Na koniec delikatnie wszystko wymieszaj szpatułką. Przełóż do formy ( 26x26cm), wyrównaj. Na masie rozłóż połówki truskawek, posyp kruszonką. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 30 min. Jeżeli użyjesz mniejszej formy czas może się wydłużyć do 40-45 min.