Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli kończy się sezon na truskawki więc trzeba skorzystać z tego owocu bo to jest ostatni dzwonek.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 64
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20533
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 64
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20533
Składniki
Na początku wyjmujemy masło z lodówki wcześniej, by zmiękło oraz blachę wykładamy papierem do pieczenia, ponieważ będzie nam potrzebna później. Jak masło jest miękkie to wkładamy do miski i kroimy na małe kawałki, dosypujemy cukier.
Miksujemy składniki początkowo na małych obrotach.
Do zmiksowanej masy dodajemy całe 4 jajka, zapach i również powoli miksujemy.
Jak masa jest dobrze zmieszana dodajemy mąkę zmieszaną z budyniem oraz proszkiem do pieczenia i miksujemy całość na gładką masę.
Do przygotowanej wcześniej blachy wkładamy zmiksowaną masę i rozprowadzamy ją na całą powierzchnię blachy.
Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy na połówki lub ćwiartki jak kto woli. U mnie jest różnie zależy od wielkości truskawki. Truskawki układamy na całości masy. I to jest właśnie ten moment gdy zakupione truskawki nie są bardzo słodkie, to możemy posypać całość cukrem drobno ziarnistym.
Nagrzewamy piekarnik do 180 st C, termoobieg, wstawiamy ciasto i pieczemy 45 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku. Jak ktoś woli to możemy posypać cukrem pudrem ja tego nie robię. A teraz to już tylko smacznego.