Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania, świetne na upalne dni, bo bardzo lekkie
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 197
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 342
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 681
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 197
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 342
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 681
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać cukier, żółtka i sok z cytryny. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Miksować przez ok. 3 minuty. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gęsto poukładać na wierzchu truskawki. Piec ok. 40-45 minut w temp. 170 st. C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego! Czerwiec, 2010r.