Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro mamy sezon na truskawki , postanowiłam podzielic się tym przepisem na pyszny biszkopt z truskawkami ....mniam
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 105
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 479
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 195
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 105
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 479
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 195
Składniki
Biszkopt:ubic białka , dodac cukier , zółtka połączone z olejem , mąkę z proszkiem i na końcu cukier waniliowy .Gotowe ciasto na blaszkę i do piekarnika na 25 min 180 stopni (duża blaszka)
Masa: Zagotowac 1 szkl mleka z cukrem kryształem i waniliowym ,resztę mleka połaczyc z mąkami i żółtkami .Ze wszystkich skł ugotowac krem , po wystygnieciu połaczyc z masłem aż powstanie puszysta masa
Bita śmietana:Galaretke rozpuscic w 1 szkl wody , śmietanę przygotowac wg przepisu na opakowaniu dodac tężejącą galaretkę i na końcu żelatynę i gotowe
Najpierw biszkopt , pózniej masa , następnie bita śmietana , na nią truskawki i tężejącą galaretkę i gotowe
Zyczę smacznego