Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć przepisu na proste, a zarazem smaczne ciasto biszkoptowe z masą, truskawkami i galaretką. Taki owocowy torcik to idealna słodka propozycja na letnie przyjęcia.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 82
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 280
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 82
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 280
Składniki
W rondlu doprowadzamy śmietankę z cukrem wanilinowym do wrzenia. W średniej misce łączymy całe jajko plus żółtko, brązowy cukier i mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Następnie cienkim strumieniem dolewamy ciepłą śmietankę do masy jajecznej cały czas mieszając. Płyn z powrotem umieszczamy do rondla. Gotujemy na średnim ogniu nieustannie mieszając, bardzo zgęstnieje i zrobi się budyń. Gotowy budyń pozostawiamy do przestygnięcia. Szykujemy galaretkę inaczej niż sugerują na opakowaniu, a dokładniej zalewamy mniejszą ilością wody bo 400 ml. Za pomocą blendera łączymy budyń z serkiem mascarpone. Tak przygotowany krem wykładamy na biszkopt. Dekorujemy truskawkami i wylewamy po łyżce tężejącą galaretkę. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.