Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe do przygotowanie ciasto, które bardzo szybko znika ze stołu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać żółtka i ocet, zgnieść. 1/4 ciasta odłożyć do zamrażarki, resztę zawinąć i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny.
Pokrojony rabarbar blanszować na rozgrzanym miodzie, ostudzić.
Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć w brytfannie o wymiarach 21/37cm. Nakłuć widelcem, posypać pokruszonymi herbatnikami. Ułożyć umyte i bez szypułek truskawki i rabarbar.
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z kisielem. Na owocach łyżeczką ułożyć stożki z piany.
Po wierzchu posypać startym na tarce o dużych oczkach ciastem z zamrażarki. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec około 35-40 minut w temp 180 stopni.