Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, to najpierw rozgrzewamy piekarnik i wkładamy ciasto, a tu jest odwrotnie. Najpierw wkładamy ciasto i dopiero odpalamy piekarnik. Ciasto pychota, polecam
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 101
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 832
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 68
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 101
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 832
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 68
Składniki
Do miski wkładamy kolejno - cukier, rozkruszone drożdże. Drożdże muszą mieć pożywkę. Dodajemy roztrzepane jajka, olej, mleko. Ważne, żeby zachować kolejność. Nic nie ruszamy. Przykrywamy dokładnie folią spożywczą i pozostawiamy na całą noc. Następnego dnia, przesiewamy jeszcze do miski mąkę i przy pomocy miksera łączymy składniki. Kruszonka - masło łączymy z mąką i cukrem. Rozcieramy łyżka, a następnie palcami. Chłodzimy w lodówce. Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy truskawki i pokrojony w małe kawałki rabarbar. Posypujemy zrobioną kruszonką. Tak przygotowane ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Nastawiamy na 170 stopni. Piekarnik się grzeje, a ciasto wyrasta. Jak już piekarnik osiągnie temperaturę 170 stopni, pieczemy 1 godzinę. Sok z cytryny łączymy z cukrem pudrem. Przestudzone ciasto polewamy lukrem. Zajadamy. Smacznego. Porady Oczywiście można użyć każdych innych sezonowych owoców.