Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, to najpierw rozgrzewamy piekarnik i wkładamy ciasto, a tu jest odwrotnie. Najpierw wkładamy ciasto i dopiero odpalamy piekarnik. Ciasto pychota, polecam
Polecam na kolację.
Odsłon: 148
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 123
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 142
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 303
Polecam na kolację.
Odsłon: 148
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 123
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 142
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 303
Składniki
Do miski wkładamy kolejno - cukier, rozkruszone drożdże. Drożdże muszą mieć pożywkę. Dodajemy roztrzepane jajka, olej, mleko. Ważne, żeby zachować kolejność. Nic nie ruszamy. Przykrywamy dokładnie folią spożywczą i pozostawiamy na całą noc. Następnego dnia, przesiewamy jeszcze do miski mąkę i przy pomocy miksera łączymy składniki. Kruszonka - masło łączymy z mąką i cukrem. Rozcieramy łyżka, a następnie palcami. Chłodzimy w lodówce. Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy truskawki i pokrojony w małe kawałki rabarbar. Posypujemy zrobioną kruszonką. Tak przygotowane ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Nastawiamy na 170 stopni. Piekarnik się grzeje, a ciasto wyrasta. Jak już piekarnik osiągnie temperaturę 170 stopni, pieczemy 1 godzinę. Sok z cytryny łączymy z cukrem pudrem. Przestudzone ciasto polewamy lukrem. Zajadamy. Smacznego. Porady Oczywiście można użyć każdych innych sezonowych owoców.