Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jest sezon na truskawki tradycyjnie robię to ciasto!:) Jest delikatne, puszyste oraz bardzo smaczne:) Koniecznie wypróbujcie ten przepis:)
Tortownica 26 cm, blender, mikser
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Herbatniki rozkruszyć i połączyć z roztopionym masłem. Następnie wyłożyć na dno tortownicy.
Śmietankę ubić na sztywno. Galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody a ok 400 g truskawek zblendować z cukrem pudrem. Przestygnięte galaretki przelać do zblendowanych truskawek a następnie przelać całość do śmietanki partiami. Wymieszaną masę wylać na herbatniki i odstawić do lodówki na 20 minut by masa trochę zastygła. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy na wierzch ciasta pozostałe 300 gram truskawek. Ciasto wkładamy z powrotem do lodówki na 2-3 godziny i po tym czasie można się ciastem delektować:)