Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia, z truskawkowym musem
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326860
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12148
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17084
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326860
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12148
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17084
Składniki
KRUCHY SPÓD: Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem. Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką. Masę wsypujemy na blaszkę, mocno dociskamy do dna. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki miksujemy z wodą i pudrem. Galaretki zalewamy gorącą wodą - ma je zakryć, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlewamy do musu i mieszamy. Odstawiamy do lodówki. CYTRYNOWA PIANKA: Jogurt miksujemy z pudrem. Galaretkę zalewamy odrobiną wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia. Następnie łączymy z jogurtem - odstawiamy do lodówki. Na spód herbatnikowy wylewamy cytrynową piankę, gdy stężeje, wylewamy mus truskawkowy. Można posypać cukrem.