Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia, z truskawkowym musem
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
KRUCHY SPÓD: Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem. Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką. Masę wsypujemy na blaszkę, mocno dociskamy do dna. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki miksujemy z wodą i pudrem. Galaretki zalewamy gorącą wodą - ma je zakryć, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlewamy do musu i mieszamy. Odstawiamy do lodówki. CYTRYNOWA PIANKA: Jogurt miksujemy z pudrem. Galaretkę zalewamy odrobiną wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia. Następnie łączymy z jogurtem - odstawiamy do lodówki. Na spód herbatnikowy wylewamy cytrynową piankę, gdy stężeje, wylewamy mus truskawkowy. Można posypać cukrem.