Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Biszkopty posmarować od spodu powidłami i składać do siebie. Układać na blaszce jeden obok drugiego.
Gotujemy budyń z 1 łyżką cukru. Odstawiamy do wystygnięcia.
Miękkie masło miksujemy dodając stopniowo budyń.
Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie porcji wody. Odstawiamy do wystudzenia.
Tężejące galaretki wlewamy do kremu i dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Krem wykładamy na biszkopty i schładzamy w lodówce.
Pozostałe dwie galaretki również rozpuszczamy w połowie porcji wody, a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na krem i wstawiamy do lodówki.
Składniki polewy (z wyjątkiem żelatyny) zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i łączymy z wcześniej namoczoną i rozpuszczoną żelatyną. Gęstniejącą polewą (musi być już prawie chłodna) polewamy ciasto. Ponownie wstawiamy do lodówki.
SMACZNEGO