Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Biszkopty posmarować od spodu powidłami i składać do siebie. Układać na blaszce jeden obok drugiego.
Gotujemy budyń z 1 łyżką cukru. Odstawiamy do wystygnięcia.
Miękkie masło miksujemy dodając stopniowo budyń.
Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie porcji wody. Odstawiamy do wystudzenia.
Tężejące galaretki wlewamy do kremu i dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Krem wykładamy na biszkopty i schładzamy w lodówce.
Pozostałe dwie galaretki również rozpuszczamy w połowie porcji wody, a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na krem i wstawiamy do lodówki.
Składniki polewy (z wyjątkiem żelatyny) zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i łączymy z wcześniej namoczoną i rozpuszczoną żelatyną. Gęstniejącą polewą (musi być już prawie chłodna) polewamy ciasto. Ponownie wstawiamy do lodówki.
SMACZNEGO