Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto taki niby snikers z orzechami. Karnawałowo smacznie!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 100
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 102
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 100
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 102
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy na blasze 25/36 w temperaturze 180 stopni. Ciasto z waflem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i orzechy. Mieszamy. Dwie formy wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nich wafel na niego wylewamy po połowie piany. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Masa: Cukier, kakao i wodę zagotowujemy. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przyłożenie ciasta: Ciasto z waflem- połowa masy- biszkopt- masa- ciasto z waflem ( wafel dajemy od góry)