Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
żelatynę namoczyć w szklance wody, jak napęcznieje rozpuścić , jeszcze ciepłą podzielić na trzy częsci, .
brzoskwinie zmiksować wraz z syropem , dodać jedną część żelatyny wymieszać i tężejące wylac na biszkopt, maślanke wymieszać z drugą częściom żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie , na to ułożuć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek, następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny , tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona. gdy to zastygnie zalać galaretką tężejącą , która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody.