Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na weekend. Jest mięciutkie o lekkim posmaku kokosu. Polecam.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 762
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 424
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 185
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 124
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 762
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 424
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 185
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 124
Składniki
Jajka ubić z cukrem, aż zbieleją i powiększą objętość. Wtedy dodać olej i nadal ubijać na małych obrotach. Następnie dodać jogurt i ekstrakt waniliowy i nadal wolno ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Delikatnie wmieszać łopatką. Na koniec wiórki kokosowe. Również je mieszać łopatką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 23 cm. Dno tortownicy trzeba wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem i posypać wiórkami. Lukier i wiórki kokosowe także na boki ciasta.