Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na weekend. Jest mięciutkie o lekkim posmaku kokosu. Polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1015
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1015
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Jajka ubić z cukrem, aż zbieleją i powiększą objętość. Wtedy dodać olej i nadal ubijać na małych obrotach. Następnie dodać jogurt i ekstrakt waniliowy i nadal wolno ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Delikatnie wmieszać łopatką. Na koniec wiórki kokosowe. Również je mieszać łopatką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 23 cm. Dno tortownicy trzeba wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem i posypać wiórkami. Lukier i wiórki kokosowe także na boki ciasta.