Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne, soczyste owoce wspaniale pasują do słodkich wypieków. Połączenie słodyczy i orzeźwienia – pokażę Ci dzisiaj jak przygotować bardzo dobre ciasto z wiśniami.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2981
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 935
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2439
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6843
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2981
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 935
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2439
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6843
Składniki
Wsypujemy makę, proszek do pieczenia i cukier do jednej miski.Dodajemy masło, jajko i śmietanę. Zagniatamy ciasto.1/3 ciasta zawijamy w folię i odkładamy do zamrażalki.Pozostałym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 28 cm. Wydrylowane wiśnie i osączone mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wykładamy na tortownicę. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce na owoce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.