Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne, soczyste owoce wspaniale pasują do słodkich wypieków. Połączenie słodyczy i orzeźwienia – pokażę Ci dzisiaj jak przygotować bardzo dobre ciasto z wiśniami.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1568
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8309
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 222
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4305
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1568
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8309
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 222
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4305
Składniki
Wsypujemy makę, proszek do pieczenia i cukier do jednej miski.Dodajemy masło, jajko i śmietanę. Zagniatamy ciasto.1/3 ciasta zawijamy w folię i odkładamy do zamrażalki.Pozostałym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 28 cm. Wydrylowane wiśnie i osączone mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wykładamy na tortownicę. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce na owoce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.