Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rewelacja dla sezonu wiśniowego . Lubię to ciasto często do niego powracam :) Polecam!
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14628
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14628
Składniki
Ciasto: Z mąki, proszku do pieczenia, cukru pudru, żółtek, śmietany, margaryny robimy ciasto. Dzielimy na sześć części. Trzy wykładamy do blaszek 25/36. Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec dajemy kisiele. Dzielimy na trzy części. Na ciasto dajemy pianę na nią trochę wiśni i przykrywamy jedną częścią zostawionego ciasta. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Tak robimy pozostałe ciasta. Masa: Dwie szklanki mleka zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń. Studzimy. Łączymy z utartym wcześniej masłem. Ciasto przekładamy masą i dekorujemy dowolnie.