Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzince zachciało się ciasta więc mając w domu niedużą ilość malin oraz zamrożone wiśnie powstało te oto ciasto , proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto wyszło bardzo smaczne , pulchne a i smak niczego sobie. Ciasto szybko zniknęło ze stołu.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do większej miski. Dodać cukier, wbić jajka, dolać mleko i miksować na gładkie, jednolite ciasto. Na sam koniec do masy cały czas miksując wlewać olej. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć owoce obtoczone w mące , wciskając je do delikatnie w ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 -180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.