Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny przepis na puszyste i delikatne ciasto z masą śmietanową z dodatkiem smacznych ciastek Oreo, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do porannej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta. Kakaowe ciasto z masą i wiśniami, które wykonasz łatwo. Ten smak zaskoczy każdego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy, stopniowo wsypujemy cukier. Następnie dodajemy żółtka. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakałem i łączymy z masą jajeczną delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę do pieczenia i pieczemy 25 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. Po upieczeniu studzimy i kroimy wzdłuż na połowę.
Sposób przygotowania masy: 1. Śmietany ubijamy mikserem na sztywno, dodajemy cukier puder oraz żelatynę wcześniej namoczoną. 2. Ciastka kruszymy i łączymy z ubitą śmietaną, delikatnie mieszając łyżką.
Sposób przygotowania polewy: 1. Czekoladę oraz śmietanę rozgrzewamy w rondelku do chwili, kiedy rozpuści się nam czekolada.
Przekładanie warstw ciasta: 1. Najpierw układamy połowę ciemnego biszkoptu, następnie układamy połowę wiśni i polewamy masą śmietanową z ciastkami Oreo.
2. Masę przykrywamy drugą połową biszkoptu i ponownie układamy wiśnie. 3. Wiśnie polewamy polewą czekoladową. 4. Ciasto chłodzimy w lodówce dwie godziny.
5. Gotowe. 6. Smacznego