Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was przepis na ciasto z wykorzystaniem zalewy z fasoli białej lub czerwonej
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Pianę z zalewy od fasoli zmiksować na pianę następnie dodawać stopniowo cukier i ubić na sztywno, po ubiciu piany wbić jajka i znowu ubić. Po ubiciu piany z jajkami dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę
Po przygotowaniu masy na ciasto przelać je do blaszki i ułożyć śliwki lub inny owoc wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 55 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia, cały dokładny przepis znajduje się na blogu