Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne do kawy ,Łatwe w wykonaniu i zawsze się udaje.
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 68
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 211
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 68
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 211
Składniki
Do miski wsypać: mąkę ,proszek do pieczenia zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach,żółtka ,cukier ,cukier waniliowy ,sól i łyżkę śmietany . Zagnieść ciasto 1/4 ciasta włożyć do zamrażarki a 3/4 na pół godziny do lodówki.
śliwki podzielić na połówki ,dodać 3 łyżki cukru wymieszać zostawić na pół godziny
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia rozłożyć ciasto z lodówki , nakłuć widelcem i rozłożyć śliwki.
Pianę z 4 białek ubić na sztywno dodać cukier puder i budyń pod koniec ubijania . Tak przygotowaną pianę wyłożyć na owoce.
Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce i posypać ciasto.
Piec około 50 minut .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!