Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodne ciasto, które jest naprawdę smaczne i zawsze się udaje. Piekłam je już wielokrotnie, ze śliwkami smakuje mi zdecydowanie najlepiej, można upiec je rownież z jabłkami, brzoskwiniami lub innymi owocami. Jest bardzo łatwe do zrobienia.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Śliwki rozmrozić, jeśli mamy świeże usunąć pestki, a śliwki pokroić na połówki. Masło utrzeć na pianę , dodać cukier i cukier waniliowy. Dodawać po jednym jajku, ciagle ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek po łyżce, ciagle ucierając. Na końcu dodać kwaśną śmietanę.
Dużą prostokatną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, a na to położyć śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 60 minut. Smacznego!