Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodne ciasto, które jest naprawdę smaczne i zawsze się udaje. Piekłam je już wielokrotnie, ze śliwkami smakuje mi zdecydowanie najlepiej, można upiec je rownież z jabłkami, brzoskwiniami lub innymi owocami. Jest bardzo łatwe do zrobienia.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 247
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 916
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 86
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 143
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 670
Polecam.
Odsłon: 249
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 247
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 916
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 86
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 143
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 670
Polecam.
Odsłon: 249
Składniki
Śliwki rozmrozić, jeśli mamy świeże usunąć pestki, a śliwki pokroić na połówki. Masło utrzeć na pianę , dodać cukier i cukier waniliowy. Dodawać po jednym jajku, ciagle ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek po łyżce, ciagle ucierając. Na końcu dodać kwaśną śmietanę.
Dużą prostokatną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, a na to położyć śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 60 minut. Smacznego!