Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste ciasto ze sliwkami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie wbijamy po 1 żółtku, cały czas miksujemy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo na przemian z mlekiem dodajemy do masy maślano jajecznej, dodajemy sok z cytryny i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie za pomocą łyżki mieszamy z ciastem. Ciasto przekładamy do prostokątnej blachy wyłożonej papierem. śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i układać na cieście przekrojem do góry. Po wierzchu posypac cukrem kryształem wymieszanym zcynamonem. Blachę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 45 minut.. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem.