Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto ze śliwkami. Ciasto często gości w moim domu. Najwyższy czas wykorzystać zapasy ostatni woreczek śliwek zamrożonych.
mikser, blaszka
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14292
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6573
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14292
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6573
Składniki
Masło lub margarynę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, cały czas miksując dodawać żółtka. Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy malano - jajecznej. Miksować do połączenia składników. Średniej wielkości blaszkę wysmarować i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki, lekko oprószyć mąką , na ciasto poukładać rozmrożone i odsączone na sitku śliwki skórką do dołu, posypać obficie kruszonką. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec od 40 - 50 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Kruszonka; Bardzo miękkie masło dobrze wymieszać ( zagnieść ) z cukrem i mąką.