Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto ze śliwkami. Ciasto często gości w moim domu. Najwyższy czas wykorzystać zapasy ostatni woreczek śliwek zamrożonych.
mikser, blaszka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8558
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 576
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8558
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 576
Składniki
Masło lub margarynę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, cały czas miksując dodawać żółtka. Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy malano - jajecznej. Miksować do połączenia składników. Średniej wielkości blaszkę wysmarować i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki, lekko oprószyć mąką , na ciasto poukładać rozmrożone i odsączone na sitku śliwki skórką do dołu, posypać obficie kruszonką. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec od 40 - 50 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Kruszonka; Bardzo miękkie masło dobrze wymieszać ( zagnieść ) z cukrem i mąką.