Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, pachnące cynamonem.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 57
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 296
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 644
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3409
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 57
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 296
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 644
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3409
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamon i wszystko razem ucierać. Gdy masa będzie za gęsta możemy dolać trochę wody i dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Śliwki umyć, przekroić na pół i układać na cieście.
Piec w piekarniku w temp.150 stopni 50 minut ,sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.