Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, pachnące cynamonem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 92
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 92
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamon i wszystko razem ucierać. Gdy masa będzie za gęsta możemy dolać trochę wody i dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Śliwki umyć, przekroić na pół i układać na cieście.
Piec w piekarniku w temp.150 stopni 50 minut ,sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.