Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, pachnące cynamonem.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2462
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 700
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2462
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 700
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamon i wszystko razem ucierać. Gdy masa będzie za gęsta możemy dolać trochę wody i dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Śliwki umyć, przekroić na pół i układać na cieście.
Piec w piekarniku w temp.150 stopni 50 minut ,sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.