Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, pachnące cynamonem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamon i wszystko razem ucierać. Gdy masa będzie za gęsta możemy dolać trochę wody i dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Śliwki umyć, przekroić na pół i układać na cieście.
Piec w piekarniku w temp.150 stopni 50 minut ,sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.