Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień to najlepszy czas na ciasto ze śliwkami, proste i pyszne
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 369
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 383
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 143
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 350
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 369
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 383
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 143
Składniki
1. 3 łyżki mąki, łyżkę cukru, kilka łyżek ciepłego mleka i drożdże wymieszać, zrobić zaczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, masło roztopić, przestudzić, 2. mąkę wsypać do miski, dodać cukier, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajka i zaczyn, wyrabiać dolewając powoli ciepłe mleko, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. wyrośnięte ciasto przełożyć do formy, na wierzch ułożyć śliwki, 4. składniki kruszonki zagnieść, posypać na wierzch ciasta, 5. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 45 min, smacznego