Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień to najlepszy czas na ciasto ze śliwkami, proste i pyszne
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 693
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666427
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 837
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 693
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666427
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 837
Składniki
1. 3 łyżki mąki, łyżkę cukru, kilka łyżek ciepłego mleka i drożdże wymieszać, zrobić zaczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, masło roztopić, przestudzić, 2. mąkę wsypać do miski, dodać cukier, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajka i zaczyn, wyrabiać dolewając powoli ciepłe mleko, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. wyrośnięte ciasto przełożyć do formy, na wierzch ułożyć śliwki, 4. składniki kruszonki zagnieść, posypać na wierzch ciasta, 5. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 45 min, smacznego