Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień to najlepszy czas na ciasto ze śliwkami, proste i pyszne
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 244
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2221
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 244
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2221
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 975
Składniki
1. 3 łyżki mąki, łyżkę cukru, kilka łyżek ciepłego mleka i drożdże wymieszać, zrobić zaczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, masło roztopić, przestudzić, 2. mąkę wsypać do miski, dodać cukier, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajka i zaczyn, wyrabiać dolewając powoli ciepłe mleko, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. wyrośnięte ciasto przełożyć do formy, na wierzch ułożyć śliwki, 4. składniki kruszonki zagnieść, posypać na wierzch ciasta, 5. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 45 min, smacznego