Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień to najlepszy czas na ciasto ze śliwkami, proste i pyszne
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5782
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9595
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 277
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5782
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9595
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 277
Składniki
1. 3 łyżki mąki, łyżkę cukru, kilka łyżek ciepłego mleka i drożdże wymieszać, zrobić zaczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, masło roztopić, przestudzić, 2. mąkę wsypać do miski, dodać cukier, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajka i zaczyn, wyrabiać dolewając powoli ciepłe mleko, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. wyrośnięte ciasto przełożyć do formy, na wierzch ułożyć śliwki, 4. składniki kruszonki zagnieść, posypać na wierzch ciasta, 5. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 45 min, smacznego