Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień to najlepszy czas na ciasto ze śliwkami, proste i pyszne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10325
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10325
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 762
Składniki
1. 3 łyżki mąki, łyżkę cukru, kilka łyżek ciepłego mleka i drożdże wymieszać, zrobić zaczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, masło roztopić, przestudzić, 2. mąkę wsypać do miski, dodać cukier, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajka i zaczyn, wyrabiać dolewając powoli ciepłe mleko, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. wyrośnięte ciasto przełożyć do formy, na wierzch ułożyć śliwki, 4. składniki kruszonki zagnieść, posypać na wierzch ciasta, 5. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 45 min, smacznego