Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na ciasto półkruche ze śliwkami i bezą
blaszka 30x20 cm, blaszka okrągła 26 cm
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 365
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 365
Składniki
1. Mąkę przesiej, dodaj sól i proszek do pieczenia- wymieszaj. 2. Dodaj masło i połącz z mąką. 3. Dodaj pozostałe składniki. 4. Schłodź ciasto w lodówce ok. 60 min. 5. Ciasto rozwałkuj by pasowało do blaszki. 6. Ciasto w blaszce na ponakłuwaj widelcem. 7. Upiecz w 175 st. 15 min. góra-dół.
1. Umyj i wypestkuj śliwki. 2. Na cieście rozprowadź bułkę tartą i ułóż śliwki, skórką do dołu.
1. Schłodzone białka jaj zmiksuj przez chwilę z odrobiną soli, a następnie na najwyższych obrotach miksuj dodając stopniowo cukier. 2. Beza będzie gotowa gdy nie będzie czuć pod palcami cukru. 3. Gotową bezę wyłożyć na śliwki i wyrównać.
1. Piecz ponownie w 175 st., 20 min., góra dół. 2. Zmniejsz temperaturę na 60 stopni i w pozycji góra susz bezę 25-30 minut.