Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek udał mi się wspaniale. Ciasto jest kruche i smaczne, a zarazem proste w wykonaniu.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 106
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1854
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 240
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6333
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 106
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1854
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 240
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6333
Składniki
Przygotowanie: Żółtka, margarynę, pół szklanki cukru i cukier waniliowy starannie utrzeć, następnie małymi porcjami dodawać mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić ciasto ręką, podzielić na dwie równe części. Jedną część ciasta rozłożyć na blaszce, zaś drugą włożyć do zamrażalnika. Ciasto włożyć do piekarnika i podpiec przez około 15 minut w temperaturze 170 stopni. W tym czasie ubić pianę z białek, dodając 1 szklankę cukru a na koniec kisiel. Śliwki umyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki, pokroić w grube plastry i ułożyć wzdłuż na podpieczonym cieście. Następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, zetrzeć na grubych oczkach zmrożone ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec około 40 minut.