Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek udał mi się wspaniale. Ciasto jest kruche i smaczne, a zarazem proste w wykonaniu.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8861
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6285
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9160
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8861
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6285
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9160
Składniki
Przygotowanie: Żółtka, margarynę, pół szklanki cukru i cukier waniliowy starannie utrzeć, następnie małymi porcjami dodawać mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić ciasto ręką, podzielić na dwie równe części. Jedną część ciasta rozłożyć na blaszce, zaś drugą włożyć do zamrażalnika. Ciasto włożyć do piekarnika i podpiec przez około 15 minut w temperaturze 170 stopni. W tym czasie ubić pianę z białek, dodając 1 szklankę cukru a na koniec kisiel. Śliwki umyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki, pokroić w grube plastry i ułożyć wzdłuż na podpieczonym cieście. Następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, zetrzeć na grubych oczkach zmrożone ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec około 40 minut.