Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie wilgotne, maślane ciasta z dużą ilością owoców, to ciacho jest dla Was ! :) Szybko powstaje i szybko znika, a jak pachnie ! :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4805
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327539
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4805
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327539
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrami. Dodać masło, posiekać nożem z mąką tak, by tłuszcz był mocno rozdrobniony, potem wbić jajo, wyrobić szybko kruche ciasto. Ciasta nie wkładamy do lodówki. Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wylepić ciastem, po bokach zostawić 1,5 cm rancik, ciasto nakłuć w wielu miejscach. Wypestkowane śliwki poukładać na cieście w ten oto sposób:
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiekamy około 15 minut. W tym czasie wszystkie składniki zalewy krótko miksujemy, tylko do połączenia składników. Po upływie w/w czasu otwieramy piekarnik, ciasto zalewamy masą śmietanowo - jajeczną. Pieczemy dalej około 45 minut, do zezłocenia zalewy.
Ostatnie 10 minut możemy przejść na termoobieg i zmniejszyć temperaturę do 160 stopni. Ciasto kroimy całkowicie ostudzone.