Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pachnie jesień.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Składniki
Ubić 4 jajka z cukrem na puch. Dodać olej i dalej ubijać . Następnie powidła - 1/2 słoiczka, ale to już mieszać szpatułką i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Takie ciasto wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i do pieca na ok. 30 min - 180 stopni. Z czterech białek zrobić/ubić pianę i dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać. Wyjąć ciasto z piekarnika i posmarować pozostałymi powidłami. Wyłożyć pianę z białek i ułożyć na wierzchu śliwki. Ciasto włożyć do piekarnika jeszcze na 20 min. Wystudzić na kratce. Smacznego.