Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pachnie jesień.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 175
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 145
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10828
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 149
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 175
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 145
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10828
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 149
Składniki
Ubić 4 jajka z cukrem na puch. Dodać olej i dalej ubijać . Następnie powidła - 1/2 słoiczka, ale to już mieszać szpatułką i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Takie ciasto wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i do pieca na ok. 30 min - 180 stopni. Z czterech białek zrobić/ubić pianę i dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać. Wyjąć ciasto z piekarnika i posmarować pozostałymi powidłami. Wyłożyć pianę z białek i ułożyć na wierzchu śliwki. Ciasto włożyć do piekarnika jeszcze na 20 min. Wystudzić na kratce. Smacznego.