Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pachnie jesień.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31292
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14458
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31292
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14458
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Składniki
Ubić 4 jajka z cukrem na puch. Dodać olej i dalej ubijać . Następnie powidła - 1/2 słoiczka, ale to już mieszać szpatułką i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Takie ciasto wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i do pieca na ok. 30 min - 180 stopni. Z czterech białek zrobić/ubić pianę i dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać. Wyjąć ciasto z piekarnika i posmarować pozostałymi powidłami. Wyłożyć pianę z białek i ułożyć na wierzchu śliwki. Ciasto włożyć do piekarnika jeszcze na 20 min. Wystudzić na kratce. Smacznego.