Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pachnie jesień.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15387
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4605
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 275
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2720
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4857
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15387
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4605
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 275
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2720
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4857
Składniki
Ubić 4 jajka z cukrem na puch. Dodać olej i dalej ubijać . Następnie powidła - 1/2 słoiczka, ale to już mieszać szpatułką i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Takie ciasto wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i do pieca na ok. 30 min - 180 stopni. Z czterech białek zrobić/ubić pianę i dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać. Wyjąć ciasto z piekarnika i posmarować pozostałymi powidłami. Wyłożyć pianę z białek i ułożyć na wierzchu śliwki. Ciasto włożyć do piekarnika jeszcze na 20 min. Wystudzić na kratce. Smacznego.