Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pachnie jesień.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9059
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9059
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Ubić 4 jajka z cukrem na puch. Dodać olej i dalej ubijać . Następnie powidła - 1/2 słoiczka, ale to już mieszać szpatułką i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Takie ciasto wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i do pieca na ok. 30 min - 180 stopni. Z czterech białek zrobić/ubić pianę i dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać. Wyjąć ciasto z piekarnika i posmarować pozostałymi powidłami. Wyłożyć pianę z białek i ułożyć na wierzchu śliwki. Ciasto włożyć do piekarnika jeszcze na 20 min. Wystudzić na kratce. Smacznego.