Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto do kawki, nie podaje przepisu na biszkopt, bo pewnie każdy ma swój wypróbowany
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11042
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13302
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11042
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13302
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Składniki
1. masło, margarynę, cukier i mleko rozpuścić na małym ogniu. Odstawić, dodać słonecznik, wymieszać. Wyłożyć masę na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Zapiec w piekarniku na złoto (należy uważać, żeby się nie przypaliło). Wystudzić, 2. masło na krem utrzeć z żółtkiem, dodawać po łyżce masę krówkową, 3. z upieczonego słonecznika odłożyć garść, resztę wymieszać kremem, 4. biszkopt przekroić na pół, dolną część posmarować 3/4 kremu, przykryć drugim biszkoptem, posmarować pozostałym kremem, posypać odłożonym słonecznikiem, smacznego