Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zebra - proste i łatwe do przygotowania, wymagające podstawowych składników, zawsze się uda.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Masło roztopić i odstawić do przestygnięcia. Do miski przełożyć cukier i jajka, miksować 5 minut. Mąkę wymieszać z solą, proszkiem i sodą. Do jajek dodać mleko i mąkę, miksować na wolnych obrotach 3 minuty, potem powoli dodać masło, miksować kolejną minutę.
Połowę ciasta odłożyć do drugiej miski, dodać 2 łyżki kakao i zmiksować. Okrągłą formę do pieczenia wysmarować masłem albo wyłożyć papierem. Na środek formy wylać łyżkę białej masy, na nią łyżkę ciemnej, potem ponownie białą, ciemną – do skończenia obu ciast. Lekko potrząsnąć formą, żeby ciasto się wyrównało. Piec 45 minut w 180 stopniach.