Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta do zrobienia zebra zapraszam po przepis
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Jajka wbijam do miski dodaje cukier i ubijam mikserem następnie sypkie składniki czyli mąka z proszkiem do pieczenia wlewam olej i wodę i całość dokładnie mieszam by nie było grudek .
Gotowe ciasto dziele na dwie części i do jednej dodaje kakao mieszam .Blachę 26 cm wykladam papierem do pieczenia i na przemian wlewam ciasta raz ciemne raz jasne by tworzyły sie progi jak u zebry tak do wyczerpania całości ciasta .
Gotowe ciasto piekę na środkowej półce bez termo obiegu w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 -40 minut smacznego