Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielaczek to ciasto składające się z ciasta czekoladowego z serem o nucie wanilii. Wyglądem przypomina łaciatego cielaczka :-). Świetnie smakuje, jest proste w wykonaniu, zachęcam do wypróbowania!
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 233
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 963
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 98
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 233
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 963
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 98
Składniki
Szklanka - 250 ml Wszystkie składniki na ciasto kakaowe rozpuścić. Masę kakaową ostudzić. Ciasto serowe: masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Ucierając dodawać żółtka oraz po łyżce zmielonego twarogu. Na końcu dodać przesiany przez sitko budyń i wszystko dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Do ostudzonej masy kakaowej dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy kakaowej i ponownie delikatnie wymieszać. Formę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać ciasto kakaowe, następnie rozkładać łyżką ciasto serowe robiąc nieregularne kółka. Ciasto piec 50 -60 minut w temperaturze 160 stopni C w funkcji góra - dół. Smacznego!