Dla wszystkich miłośników bananów i ciasta czekoladowego :)
Ciemne ciasto bananowe
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml

Etapy przygotowania
Banany rozgniatam widelcem, dodaję do nich olej, jajko i sól i mieszam. Do masy bananowej wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, kakao i orzechy i całość mieszam tylko do połączenia składników. Małą keksówkę (25 x 12 cm) wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, następnie wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1412
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10100
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 899
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1412
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10100
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 899



Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml
Banany rozgniatam widelcem, dodaję do nich olej, jajko i sól i mieszam. Do masy bananowej wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, kakao i orzechy i całość mieszam tylko do połączenia składników. Małą keksówkę (25 x 12 cm) wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, następnie wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Smacznego