Dla wszystkich miłośników bananów i ciasta czekoladowego :)
Ciemne ciasto bananowe
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml

Etapy przygotowania
Banany rozgniatam widelcem, dodaję do nich olej, jajko i sól i mieszam. Do masy bananowej wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, kakao i orzechy i całość mieszam tylko do połączenia składników. Małą keksówkę (25 x 12 cm) wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, następnie wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1123

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 103
Ostatnio komentowane przepisy

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1123

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 103



Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml
Banany rozgniatam widelcem, dodaję do nich olej, jajko i sól i mieszam. Do masy bananowej wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, kakao i orzechy i całość mieszam tylko do połączenia składników. Małą keksówkę (25 x 12 cm) wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, następnie wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Smacznego
Uwielbiam ciasta bananowe. Twoja wersja z kakao bardzo mi się podoba. Tyle pyszności w jednym <3
Super;)
Jakie smaczne i wilgotne!
Pyszności!