Dla wszystkich miłośników bananów i ciasta czekoladowego :)
Ciemne ciasto bananowe
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml

Etapy przygotowania
Banany rozgniatam widelcem, dodaję do nich olej, jajko i sól i mieszam. Do masy bananowej wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, kakao i orzechy i całość mieszam tylko do połączenia składników. Małą keksówkę (25 x 12 cm) wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, następnie wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17844
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 474
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5517

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2862
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17844
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 474
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5517

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2862



Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ½ szklanki oleju
- 1 ¼ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie ;) )
- 3 garście orzechów, siekanych lub całych
- Uwaga: Szklanka 200 ml
Banany rozgniatam widelcem, dodaję do nich olej, jajko i sól i mieszam. Do masy bananowej wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, kakao i orzechy i całość mieszam tylko do połączenia składników. Małą keksówkę (25 x 12 cm) wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, następnie wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Smacznego
Uwielbiam ciasta bananowe. Twoja wersja z kakao bardzo mi się podoba. Tyle pyszności w jednym <3
Super;)
Jakie smaczne i wilgotne!
Pyszności!