Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zdjęciu wygląda na ciężkie, a nawet zakalcowate. W rzeczywistości ciasto jest mięciutkie i do tego bardzo , bardzo smaczne. Trudno jest się domyśleć, że zawiera całkiem sporo cukinii. Zupełnie nie wyczuwa się jej w smaku. A wykonanie jest proste. Nawet początkujący kucharze nie będą mieli kłopotu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414957
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414957
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski przesiać mąkę z sodą. Dodać cukier i kakao. Wymieszać suche składniki. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy, olej i jogurt. Ponownie całość wymieszać. Na koniec wmieszać cukinię. Masę przełożyć do foremki. Wyrównać. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Po wystudzeniu polać polewą z gorzkiej czekolady. Czekoladę rozpuścić w naczyniu nad parą. Posypać orzechami.