Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto z rodzaju tych na szybko ;) Czasem tylko warto dodać jakiś owoc, w tym przypadku padło na banana i już...
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 155
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 155
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem na pulchną masę. Następnie dodać kakao i na przemian wlewać olej i wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia stale miksując. Keksówkę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Połowę ciasta przelać do formy, w ciasto wcisnąć całe, obrane owoce. Przelać pozostałe ciasto, wierzch wyrównać.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 60 min, do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem :) Smacznego!