Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z truskawkami i bezą zapraszam jak robię
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 646
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 646
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Składniki
Truskawki myje, kroje w ćwiartki. Z maki z proszkiem żółtek ,margaryny, cukru i śmietany zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 części większa i mniejszą
Większy kawałek ciasta wykladam do blaszki 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia ,pokrojone truskawki układam na ciasto w blaszce .Białka ubijam z odrobina soli pod koniec ubijania dodaje cukier in kisiel wykladam bezę na truskawki a na wierzch skubie kawałeczki pozostałego ciasta.
Gotowe cisto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 30 -35 minut ,gorące posypuje cukrem pudrem i odstawiam by ostygło. Po dokładne wykonanie zapraszam na film