Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z truskawkami i bezą zapraszam jak robię
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Truskawki myje, kroje w ćwiartki. Z maki z proszkiem żółtek ,margaryny, cukru i śmietany zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 części większa i mniejszą
Większy kawałek ciasta wykladam do blaszki 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia ,pokrojone truskawki układam na ciasto w blaszce .Białka ubijam z odrobina soli pod koniec ubijania dodaje cukier in kisiel wykladam bezę na truskawki a na wierzch skubie kawałeczki pozostałego ciasta.
Gotowe cisto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 30 -35 minut ,gorące posypuje cukrem pudrem i odstawiam by ostygło. Po dokładne wykonanie zapraszam na film