Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z truskawkami i bezą zapraszam jak robię
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Truskawki myje, kroje w ćwiartki. Z maki z proszkiem żółtek ,margaryny, cukru i śmietany zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 części większa i mniejszą
Większy kawałek ciasta wykladam do blaszki 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia ,pokrojone truskawki układam na ciasto w blaszce .Białka ubijam z odrobina soli pod koniec ubijania dodaje cukier in kisiel wykladam bezę na truskawki a na wierzch skubie kawałeczki pozostałego ciasta.
Gotowe cisto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 30 -35 minut ,gorące posypuje cukrem pudrem i odstawiam by ostygło. Po dokładne wykonanie zapraszam na film