Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Clafoutis z owocami"
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17435
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 843
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4538
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17435
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 843
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4538
Składniki
Czereśnie wydryluj i umyj razem z borówkami.
Zalej owoce wiśniówką i zasyp 2 łyżkami cukru.
Do naczynia przesiej mąkę. Dodaj cukier biały i waniliowy, skórkę z limonki, szczyptę soli, kremówkę i mleko. Na koniec dołóż zmiksowane jajka.
Formę do tarty wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Ułóż owoce, zalej je ciastem i wstaw na 40 minut do 180°C.
60 min ? Stopień trudności:średnie ? Kalorie: 290
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV