Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowojorski Supremes z Lafayette, czyli croissant w kształcie księżyca- croon, crox wheel, circular croissant.
metalowy ring lub folia aluminiowa
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Domowa wersja może nie jest tak ładna jak z ciastkarni ale w sumie nie jest skomplikowana. Ciasto francuskie kroi się na pasy, zwija w luźnego ślimaka i wkłada w metalowy ring- nie miałam o takiej szerokości więc kilkukrotnie zawinęłam folię aluminiową. Trzeba piec według przepisu na opakowaniu.
Gdy ciastko ostygnie szprycuje się je przez rękaw z tylką- kremem, dżemem, musem owocowym, lub na wytrawnie. Potem ciasto się glazuruje- najłatwiejszą metodą glazurowania wydało mi się polanie podgrzanym miodem. Jeszcze dekoracja- najlepiej zakryć miejsce wkłucia po szprycowaniu. Recenzja: ciastko jest smaczne- oczywiście kupne ciasto tak ładnie się nie rozwarstwia. Można było też równiej wykroić pasy ciasta.
Smacznego :)