Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne i smaczne ciasto do kawy.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93558
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93558
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
Wykonanie: Margarynę, cukier, jaka utrzeć na pulchną masę. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, kakao i przyprawę do piernika. Dokładnie wymieszać, wlać maślankę, olej i wsypać startą cukinię. Raz jeszcze dokładnie wymieszać, wylać do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 170 stopni przez godzinę, po upieczeniu możemy posypać cukrem waniliowym.