Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki kawy lub kubka mleka. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie ciasteczek szybkie, a efekt znakomity. Polecam!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Do miski wsypać mąkę i skrobię, szczyptę soli, cynamon i cukier puder, wymieszać. Dodać masło i jajko. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na małych obrotach. Ciasto przełożyć na posypany mąką blat i zagnieść dłońmi na jednolitą masę. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm, podsypując delikatnie mąką. Wykrawać foremką dowolny kształt. Układać na papierze do pieczenia lub macie teflonowej, zachowując nieduże odstępy (ciasteczka praktycznie nie rosną). Piec w temperaturze 180 stopni przez 12 - 15 minut. Wystudzić na kratce. Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka. Ciasteczka zanurzać do połowy w czekoladzie, odkładać na kratkę, do zastygnięcia.