Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jesieni bez ciasta ze śliwkami. Nie ma! To już taki jesienny, kulinarny "obowiązek".
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1637
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1637
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Składniki
Piekarnik nastawić na 180 stopni. Śliwki przekroić na połówki, wydrążyć pestki. Wrzucić do miski, zasypać cukrem waniliowym i cynamonem, wymieszać, odstawić na bok. Przygotować ciasto. Do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki: mąkę pszenną, cukier, jajka, margarynę i proszek do pieczenia. Moc obrotów nastawić na 4, czas na 30 sekund. Wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do miski, dodać 3/4 śliwek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku należy formę wysmarować tłuszczem, a natępnie obsypać bułką tartą). Na wierzchu ułożyć resztę śliwek (przecięciem do góry). Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 45 minut, aż do "suchego patyczka". Wyjąć i ostudzić.