Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jesieni bez ciasta ze śliwkami. Nie ma! To już taki jesienny, kulinarny "obowiązek".
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 227
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 903
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 66
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 127
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 653
Polecam.
Odsłon: 246
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 227
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 903
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 66
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 127
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 653
Polecam.
Odsłon: 246
Składniki
Piekarnik nastawić na 180 stopni. Śliwki przekroić na połówki, wydrążyć pestki. Wrzucić do miski, zasypać cukrem waniliowym i cynamonem, wymieszać, odstawić na bok. Przygotować ciasto. Do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki: mąkę pszenną, cukier, jajka, margarynę i proszek do pieczenia. Moc obrotów nastawić na 4, czas na 30 sekund. Wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do miski, dodać 3/4 śliwek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku należy formę wysmarować tłuszczem, a natępnie obsypać bułką tartą). Na wierzchu ułożyć resztę śliwek (przecięciem do góry). Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 45 minut, aż do "suchego patyczka". Wyjąć i ostudzić.