Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jesieni bez ciasta ze śliwkami. Nie ma! To już taki jesienny, kulinarny "obowiązek".
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 281
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104577
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9086
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 281
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104577
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9086
Składniki
Piekarnik nastawić na 180 stopni. Śliwki przekroić na połówki, wydrążyć pestki. Wrzucić do miski, zasypać cukrem waniliowym i cynamonem, wymieszać, odstawić na bok. Przygotować ciasto. Do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki: mąkę pszenną, cukier, jajka, margarynę i proszek do pieczenia. Moc obrotów nastawić na 4, czas na 30 sekund. Wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do miski, dodać 3/4 śliwek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku należy formę wysmarować tłuszczem, a natępnie obsypać bułką tartą). Na wierzchu ułożyć resztę śliwek (przecięciem do góry). Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 45 minut, aż do "suchego patyczka". Wyjąć i ostudzić.