Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna odsłona świątecznych ciast. Tym razem ekspresowe ciasto niezwykle cynamonowe. Dodatkiem do nich są świeże jabłka i śliwki, dzięki którym ciasto jest jest bardzo wilgotne. Dużym atutem tego ciasta jest również to, że z można je upiec wcześniej, a i tak w święta będzie smakować doskonale. :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326250
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12037
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16694
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326250
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12037
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16694
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5400
Składniki
Jabłka i śliwki dokładnie umyć. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Śliwki również pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Po chwili dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao, cynamon i przyprawy korzenne, a na sam koniec olej rzepakowy. Wszystko zmiksować na początku na mniejszych obrotach, a później na szybszych. Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy pokrojone owoce i delikatnie mieszamy. Całość przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w temp. 150-180 stopni przez ok. 40 min. (do suchego patyczka). Gdy ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. '
Smacznego :)