Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna odsłona świątecznych ciast. Tym razem ekspresowe ciasto niezwykle cynamonowe. Dodatkiem do nich są świeże jabłka i śliwki, dzięki którym ciasto jest jest bardzo wilgotne. Dużym atutem tego ciasta jest również to, że z można je upiec wcześniej, a i tak w święta będzie smakować doskonale. :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 106
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 106
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Jabłka i śliwki dokładnie umyć. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Śliwki również pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Po chwili dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao, cynamon i przyprawy korzenne, a na sam koniec olej rzepakowy. Wszystko zmiksować na początku na mniejszych obrotach, a później na szybszych. Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy pokrojone owoce i delikatnie mieszamy. Całość przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w temp. 150-180 stopni przez ok. 40 min. (do suchego patyczka). Gdy ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. '
Smacznego :)