Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne ciasteczka.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 687
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 403
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 522
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 687
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 403
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 522
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić w rondelku, a następnie zdjąć z ognia i wystudzić. Ciasto rozłożyć na stolnicy, posmarować je masłem z pomocą pędzelka, posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć dosyć ciasno w rulon, i pociąć ostrym nożem w plastry o grubości 1 cm. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ślimaczki z zachowaniem kilkucentymetrowych odległości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.