Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2730
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 211
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 236
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2730
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 211
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 236
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.
Ciasto francuskie rozwijamy.
Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.
Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.
Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.
Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).