Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego, mocno cynamonowe.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 272
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 272
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
W miseczce mieszamy cukier z cynamonem.
Ciasto francuskie rozwijamy.
Następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru z cynamonem.
Ciasto zwijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie kroimy w ok 2 cm krążki.
Ślimaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dostępach i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 20 min.
Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder + kilka kropli soku z cytryny, mieszamy).