Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Składniki
Białka ubić z cukrem dodać żółtka,wodę, mąkę wymieszaną z proszkiem Biszkopt kropimy wodą z cukrem i cytryną Cytrusek -masa budyniowa 4szkl mleka ,3 budynie śmietankowe lub waniliowe ,6łyżek cukru , 1/2 kostki masła lub margaryny .Ugotowany gorący budyń wlać na biszkopt Następnie ubijamy 3 kubki śmietany kremówki po 250 ml dosypujemy cukru pudru według smaku jak kto lubi słodko Do śmietany wlewamy rozpuszczoną zelatynę 3 łyżeczki żelatyny moczymy w 1/2 szkl wody aż napęcznieje ,następnie wkładamy do garnka naczynie z zelatyną i rozpuszczamy ,przestudzoną letnią zelatynę wlewamy do śmietany i na koniec dodajemy sok z cytryny z jednej lub dwóch i wszystko mieszamy. Wylewamy to na budyń ,układamy herbatniki .Polewamy lukrem Lukier sok z jednej cytryny + cukier puder