Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Białka ubić z cukrem dodać żółtka,wodę, mąkę wymieszaną z proszkiem Biszkopt kropimy wodą z cukrem i cytryną Cytrusek -masa budyniowa 4szkl mleka ,3 budynie śmietankowe lub waniliowe ,6łyżek cukru , 1/2 kostki masła lub margaryny .Ugotowany gorący budyń wlać na biszkopt Następnie ubijamy 3 kubki śmietany kremówki po 250 ml dosypujemy cukru pudru według smaku jak kto lubi słodko Do śmietany wlewamy rozpuszczoną zelatynę 3 łyżeczki żelatyny moczymy w 1/2 szkl wody aż napęcznieje ,następnie wkładamy do garnka naczynie z zelatyną i rozpuszczamy ,przestudzoną letnią zelatynę wlewamy do śmietany i na koniec dodajemy sok z cytryny z jednej lub dwóch i wszystko mieszamy. Wylewamy to na budyń ,układamy herbatniki .Polewamy lukrem Lukier sok z jednej cytryny + cukier puder