Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z indyka

Medaliony z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 2114

Dodano:

Odsłon: 1521

Soczyste mięsko, smażone pieczarki i fasolka szparagowa z wody... te trzy składniki wystarczyły, żeby delektować się pysznym obiadem. Niecałe 40 minut i obiad gotowy. Syn brał dokładki mięsa... to jest najlepsze polecenie :-)

Składniki

  • 500 g medalionów z indyka
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny, słodka papryka
  • olej lub masło klarowane do smażenia
  • 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej + 100 ml wody
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Medaliony z indyka

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i przeciśniętym czosnkiem (2 ząbki). Na koniec skropić cytryną.

    Rozgrzać patelnię z tłuszczem. Mięso obsmażyć z obu stron do zrumienienia. Następnie na patelnię wrzucić kawałki cebuli i 3 ząbki czosnku przekrojonego na połówki, chwilę smażyć i zalać zimną wodą do wysokości połowy mięsa. Przykryć pokrywką i dusić ok. 35 minut do miękkości.

    Po upieczeniu medaliony wyjąć z patelni, sos zblendować i zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Mięso włożyć z powrotem na patelnię, wymieszać z sosem i gotowe.

    W międzyczasie przygotowałam pieczarki z patelni i fasolkę z wody... Było naprawdę pysznie.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń