Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięsko, smażone pieczarki i fasolka szparagowa z wody... te trzy składniki wystarczyły, żeby delektować się pysznym obiadem. Niecałe 40 minut i obiad gotowy. Syn brał dokładki mięsa... to jest najlepsze polecenie :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i przeciśniętym czosnkiem (2 ząbki). Na koniec skropić cytryną. Rozgrzać patelnię z tłuszczem. Mięso obsmażyć z obu stron do zrumienienia. Następnie na patelnię wrzucić kawałki cebuli i 3 ząbki czosnku przekrojonego na połówki, chwilę smażyć i zalać zimną wodą do wysokości połowy mięsa. Przykryć pokrywką i dusić ok. 35 minut do miękkości. Po upieczeniu medaliony wyjąć z patelni, sos zblendować i zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Mięso włożyć z powrotem na patelnię, wymieszać z sosem i gotowe. W międzyczasie przygotowałam pieczarki z patelni i fasolkę z wody... Było naprawdę pysznie. SMACZNEGO!!!