Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięsko, smażone pieczarki i fasolka szparagowa z wody... te trzy składniki wystarczyły, żeby delektować się pysznym obiadem. Niecałe 40 minut i obiad gotowy. Syn brał dokładki mięsa... to jest najlepsze polecenie :-)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 850
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 442
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 850
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 442
Składniki
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i przeciśniętym czosnkiem (2 ząbki). Na koniec skropić cytryną. Rozgrzać patelnię z tłuszczem. Mięso obsmażyć z obu stron do zrumienienia. Następnie na patelnię wrzucić kawałki cebuli i 3 ząbki czosnku przekrojonego na połówki, chwilę smażyć i zalać zimną wodą do wysokości połowy mięsa. Przykryć pokrywką i dusić ok. 35 minut do miękkości. Po upieczeniu medaliony wyjąć z patelni, sos zblendować i zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Mięso włożyć z powrotem na patelnię, wymieszać z sosem i gotowe. W międzyczasie przygotowałam pieczarki z patelni i fasolkę z wody... Było naprawdę pysznie. SMACZNEGO!!!