Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka bardzo łatwe do zrobienia. Cytryna z miodem to dobrana para. Zawsze dobrze mieć w pudełku zapas ciastek dla tych gości, którzy nie przepadają za pierniczkami, korzennymi przyprawami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Masło utrzeć z cukrem w miseczce. Dodać jajka, miód i sok z cytryny oraz otartą skórkę z cytryny. Cytrynę wcześniej dokładnie wyszorować, a najlepiej sparzyć. Dodać mąkę wymieszaną z sodą. Wyrobić ciasto. Najlepiej na stolnicy. Jeśli jest taka potrzeba można dodać jeszcze mąki, żeby ciasto ładnie się wyrobiło. Ciasto podzielić na cztery części i zrobić wałki. Każdy wałek podzielić na małe kawałki i zrobić kulki. Kulki obtaczać cukrem pudrem i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 min. Po wystudzeniu ciastka przełożyć do pudełka . Smacznego.