Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto które znika w 5 minut:))
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5583
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i aromatem cytrynowym na puszystą masę, dodać jajka, sok oraz skórkę z cytryny. Następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki przelewamy ciasto. Na wierzchu ciasno układamy pokrojone jabłka. Gotowe ciasto posypujemy cynamonem oraz cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez około godzinkę. Gotowe ciasto możemy polać polewą cytrynową lub podawać bez dodatków.:) Ciasto znika błyskawicznie.